zaterdag 21 oktober 2017

Fladdertje Griezeltje

Wij hebben deze twee weken een nieuw vriendje in onze klas: Fladdertje de vleermuis.
Wij leren hoe vleermuizen eruit zien, wat ze doen, ... maar we leren ook over de uil en de spinnen.

Wij hebben kennis gemaakt met het begrip "ondersteboven" -> We hebben zelf ondersteboven naar een prent, boek mogen kijken, ...
Op ons bord in de kring heeft juf Ellen een tekening gemaakt van de nacht. Wij mochten spontaan vertellen wat we zagen, zo kon de juf zien wat ze allemaal opmerkten aan de tekening van de nacht.

We hebben ook geleerd dat terwijl wij slapen er enkele dieren wakker zijn. Zo ook de vleermuis die al vliegend de nacht heeft doorgebracht om eten te zoeken.
Dinsdag mochten we de vleugels van de vleermuis uitprikken en deze op zwarte wasspelden hechten zodat we een echte vleermuis kregen, deze konden we dan ook ondersteboven hangen aan de wasdraad.

Op woensdag was het tijd om te fietsen. Fladdertje vliegt met zijn bek open om insecten te vangen. Nu mochten wij ook eens met onze mond open fietsen om insecten te vangen.

We hebben ook een vleermuis geknutseld uit een eierdoosje. We moesten zelf de vleugels nog knippen, dat was niet zo makkelijk in een eierdoosje knippen! De juf had ook een gezelschapsspel mee; de vleermuizen moesten om ter snelst in de grot geraken. Wie is het snelst?

Elke avond voor we naar huis vertrokken moest juf Ellen of juf Debby het raam open zetten zodat Fladdertje kon wegvliegen om insecten te gaan vangen.

Hier kan je genieten van de foto's.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten