zondag 26 november 2017

Sinterklaas!

Sinterklaas en zijn pieten zijn in het land. De spiekpietjes duiken ook stilletjes aan op om te kijken of de kinderen wel braaf zijn en of zij wel een cadeautje van Sinterklaas verdienen.

Wij zijn ons volop aan het voorbereiden op het Sinterklaasfeest van 5 december. Dan komt de Sint naar onze school met zijn grote boek vol brave kinderen.

In de klas krijgen we elke dag een brief van postpiet waarin één of meerdere opdrachtjes staan dat we die dag moeten gedaan hebben. En ja hoor dit wordt gecontroleerd, niet door de juffen, maar door de spiekpietjes! Elke dag mag het klasbaasje één of meerdere spiekpietjes zoeken, dit zijn geen echte spiekpietjes, maar hun oogjes kunnen wel zien en dan kan Sinterklaas toch alles zien. De échte spiekpietjes die laten zich niet zien, die blijven verstopt en telkens op een andere plaats zodat zij alles kunnen gaan vertellen aan de Sint.

We hebben al een tekening voor Sinterklaas en zijn pieten moeten maken én mochten met letterstempels "Sint en Piet" op de tekening stempelen zodat ze weten dat dit echt voor hun is. We moesten ook cadeautjes inpakken, omdat de inpakpieten zoooooo moe waren en zij wilden eens zien of de kinderen uit Moffel-en Piertjesklas dit goed konden. Zo waren er nog enkele opdrachten die we moesten doen.

Wat een pret om ons in het poppenhuis te verkleden met pietenpakken en de baard, mijter en staf van de Sint. De zak die ontbreekt natuurlijk ook niet. Alsook in de bewegingshoek zijn wij goed aan het oefenen om in de schoorsteen cadeautjes te gooien, met de plasticine versieren we Sinterklaas en zwarte piet, maken we een nieuwe mijter voor de Sint of maken we een staf, ...

Knutselen van onze kroon met de gouden staf en onze grote tekening (groepswerk) mag natuurlijk niet ontbreken. Ons dansje voor Sinterklaas en zijn Pieten werd al goed geoefend: Dansje voor Sinterklaas (op melodie van het vliegerlied)

Hier kan je al enkele foto's terugvinden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten