zondag 26 november 2017

Stoute hond!

Het thema stoute hond verwijst naar een prentenboek: Stoute hond van Chris Haughton.
Hij doet écht zijn best om een brave hond te zijn. Maar in de keuken staat een heerlijke taart en zijn baasje is niet thuis... Wat zal Sjors doen? Keer op keer blijkt Sjors de verleiding niet te kunnen weerstaan, ook al wil hij niets liever dan een complimentje van zijn baasje krijgen. Nadat hij ontzettend op zijn kop heeft gekregen, gaat de knop om. Brave Sjors! Zelfs de kat laat hij met rust. Maar wat zal hij doen als de ultieme hondenverleiding voorbijkomt? Dat kunnen de kinderen zelf bedenken, want dan is er geen tekening meer wat hij zou doen.

De juffen keken of wij wel brave hondjes konden zijn en welke honden er allemaal bestaan, hoe honden leren luisteren, wat een hond een hele dag doet, knutselen van een hond. We keken zelf eens naar een hondenact waar honden allerlei geleerde trucjes doen, dansen, ... Wat je een hond toch allemaal niet kan leren! We leerden natuurlijk ook naar elkaar leren en ook wij leerden elkaar trucjes, in het poppenhuis, maar we leerden ook als we iets niet fijn vinden wat we moeten doen om tegen elkaar te zeggen: Stop hou er mee op, laat me met rust, ... 
Elke dag als wij flink naar elkaar geluisterd hebben en wij deden elkaar geen pijn, lieten elkaar gerust als we het vragen/zeggen dan kregen wij een hondenkoekje (letterkoekje). 
We hebben veel geleerd in dit thema en we hebben ook leuke hondjes (kinderen) in onze klas gehad dat zich heel goed konden inleven! 

Hier kan je enkele foto's vinden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten