donderdag 1 februari 2018

Carnaval

Binnenkort is het groot feest, CARNAVAL! Verkleden, feest vieren, gekke dingen doen, confetti en serpentines gooien, dansen op carnavalsmuziek, ... Ook in onze klas is het al een beetje carnaval. Dansen, vlaggen maken, clowns maken, spelletjes i.v.m. carnaval, ons verkleden, carnavalsmuziek.

Donderdag 25 januari zijn we gaan kijken naar de tentoonstelling "55 jaar kindercarnaval" in het oude stadhuis van Ninove. Daar hebben we enkele spelletjes gespeeld, "cinema" gekeken over de kinderen die door de jaren heen het kindercarnaval hebben gewonnen en de kostuums en foto's kunnen bewonderen van het kindercarnaval. http://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20180122_03314250

Het boekje dat centraal staat tijdens deze twee weken is; "Hoe Tito zijn neus kwijtspeelde":
Tito de circusclown is heel verdrietig als hij ineens tijdens een optreden zijn mooie rode neus kwijtraakt. Hij durft zich niet meer te vertonen, probeert in een neuzenwinkel een goede vervanger te vinden, hetgeen niet lukt. Wanneer hij, aangemoedigd door de circusdirecteur, besluit dan maar zonder neus zijn rol weer op zich te nemen, gebeurt er iets wonderbaarlijks: tijdens een 'ballenact' komt de rode bal precies op de juiste plaats terecht.
Bij dit boekje leren wij ook de verschillende vormen kennen en spelen wij ook met deze vormen.


Hier kan je de foto's van carnaval vinden.

En zo proeven de carnavalistjes in spé al een tweetal weken van carnaval.  Kleine broer Pipo Trompet strooit confetti rond. In de confetti ontdekken we de wereld van de vormen : vierkant, cirkel, rechthoek en driehoek.
Autenjelijk op 19 febreöere trekken we deer de stroaten van ninof om carnaval te vieren.
Veer damman da gonj doen, gommen we iëst e weeksken op oos effen kommen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten